آموزشی

قبض انبار چیست؟

انباردار گمرک بعد از تحویل کالا جهت نگهداری، رسیدی صادر می کند که به آن قبض انبار گمرک (Warehouse Receipt) گفته می شود. این نوع قبض ها در تمام دنیا دارای ارزش هستند و قواعد مشخصی دارند. در مرحله اول به محض ورود کالا به انبار صورت برداری می شود و با سندهای مربوط به حمل و نقل تطبیق داده می شود. قبض انبار گمرک بعد از بررسی ها تنظیم و صادر می شود.
قبض انبار گمرک اصلا نیاز نیست در فرمی واحد و یا یک شکل باشند بلکه برخی از موارد مانند تاریخ و نوع کالا جزو بخش های اصلی قبض انبار گمرک هستند. به مانند تمامی سندهای رسمی قبض انبار نیز باید دارای استانداردهایی باشد و بر اساس قوانین مربوطه تنظیم شده باشد.

مواردی که باید در قبض انبار گمرک درج شود

قبض انبار گمرک در حوزه حسابداری انبار دارای اهمیت است و جزو اسناد اصلی محسوب می شود. اما آن چیزی که باید در این گونه قبض ها درج شود به شرح زیر است.

  • محل انبار: محل دقیق انباری که کالا تحویل آن داده می شود باید در قبض انبار گمرک درج شود. انبار گمرکی یا انبار عادی فرقی ندارد درج آدرس دقیق که از اصول مشترکی هم هست باید رعایت شود.
  • تاریخ رسید: ذکر تاریخ مشخص می کند که در چه زمانی کالا به انبار تحویل داده شده است که برای حسابرسی های دوره ای بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.
  • درج تعداد متوالی رسیدها: تحویل دهنده برای پیگیری کردن کالاهای خود در انبار و احیانا موارد قانونی به این شماره ردیف نیاز دارد.
  • نوع ذخیره سازی در انبارها
  • هزینه های رسیدگی
  • امضای انباردار یا نماینده او: این امضا دارای رسمیت و اهمیت زیادی است. اگر این امضا بر روی قبض وجود نداشته باشد قبض انبار فاقد اعتبار می باشد. این امضا مسئول مربوطه را نیز مشخص می کند که هنگام رخداد اشتباه مسئول آن مشخص است.
  • هزینه های مرتبط: در اظهارنامه های مالیاتی ردیفی برای هزینه های مرتبط با انبار در نظر گرفته شده است پس درج این مورد نیز در انجام امورات حسابداری بسیار مهم است.
  • نوع بسته بندی، تعداد بسته ها، نوع کالا و علامت های مرتبط به کالا از جمله موارد دیگری هستند که درج آنها در قبض انبار گمرک لازم است.

انواع قبض انبار گمرک

قبض های گمرکی انواع مختلفی از جمله «قبض انواع اولیه» که این نوع قبض ها توسط انبارداران بعد از ثبت مشخصات کالا صادر می شود. نوع دیگر، قبض های تفکیکی هستند در این نوع قبض ها کالاهای که به دلایل گوناگون ترخیص نمی شوند از کالاهای قابل ترخیص جدا می شوند و قبض تفکیکی برای آنها صادر می شود.

قبض قابل معامله نوع دیگری از قبض انبار گمرک است که قابلیت معامله را دارا است و به زبانی ساده تر باید گفت این نوع قبض ها قابل خرید و فروش هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *